Dünyada Terkedilmiş 10 Gizemli Yer

3. Kolmanskop, Namibya

1908 yılında demiryolu işçisi Zacharias Lewala parlak bir taş buldu. Lewala bu parlak taşın elmas olduğunu anlayıp bir maden mühendisi olan arkadaşı Söhnke Nissen’e götürdü ve incelemeler sonrasında elmas olduğu doğrulandı. Böylelikle elmas arayışlarına başlanıldı. Bu olay kısa süre içerisinde yayılınca bir çok kişi elmas aramaya buraya geldiler ve Kolmanskop gittikçe gelişmeye başlayan bir yer haline geldi. Afrika’nın ve dünyanın en zengin şehiri haline geldi. 1911 yılından itibaren kasabada elektrik, lüks taş evler, kumarhaneler, okul, hastane, tiyatro vb. şeyler kuruldu fakat buna rağmen burada 400’den az kişi yaşıyordu.

1908 yılında elmas madenciliği sanayileşti. Bu yöntemle birlikte I.Dünya Savaşı’na kadar 1 ton elmas çıkarıldı. 1914 yılında savaşın başlamasıyla birlikte üretim sıfıra düştü ve başka maden yataklarının keşfedilmesinden dolayı Alman elmas madenciliğin geri çekilmesiyle birlikte elmas madenciliği dönemi son buldu.

1954 yılında tamamen terkedilen şehir Namib çölü tarafından şehir işgale uğradı. Günümüzde turistik bir yer olarak görünen bu yerin bazı yerlerde kumlar her ne kadar temizlense de bu görüntüsü ile turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir